Header Ads

Ahli politik Jepun berpakaian "cosplay" untuk mendekatkan diri bersama rakyat.Ini adalah sesuatu yang menarik tentang negara matahari terbit iaitu Jepun. Bukan sahaja budaya mereka yang unik malah teknologi mereka juga adalah antara yang terbaik di dalam dunia.

Kerana hasil kreatifiti mereka yang tinggi, ahli-ahli politik mereka juga termasuk dalam golongan kreatif ini. Datuk Bandar Nagoya dan Gabenor Aichi Prefecture mereka berdua turut ikut trend di bandar mereka. 

Otaku ataupun peminat kental anime, akan mengadakan konvensyen tiap-tiap tahun untuk meraikna mereka peminat anime. Mereka akan berpakaian seperti di dalam watak anime mereka.

Bagi dua orang ahli politik ini, berpakaian cosplay bukan lah satu masalah bagi mereka, malah mereka mengalakkan lagi dan bersosial bersama rakyat mereka sambil berpakaian cosplay.

Ahli politik Jepun pun ikut cara rakyatnya bagi menunjukkan cara beliau bahawa dia seorang yang berjiwa rakyat. Boleh ke kita galakkan benda-benda macam ni pada ahli politik kita juga. Anda rasa?
Dikuasakan oleh Blogger.