Header Ads

Mari cuba ujian personaliti diri ini, dengan meneka gambar pertama yang anda lihat sekarang


Adakah peribadi diri anda sama dengan ujian mata melalui gambar di bawah. Gambar haiwan yang anda lihat pada pandangan pertama menunjukkan watak anda.

Sila pilih haiwan pertama yang anda lihat daripada tiga pilihan di bawah:

1. Kuda
2. Lembu
3. Beruang

Berikut ialah keterangan peribadi berdasarkan haiwan yang telah anda pilih tadi.

1. Kuda

– Anda seorang yang mampu mengawal diri, mempunyai pemikiran yang baik dan dapat menyimpulkan masalah. Semasa membuat keputusan, anda akan memikirkannya dahulu. Seorang yang adil dan dapat menyempurnakan tugas dengan mudah. Anda juga seorang yang sangat boleh dipercayai dan bijak !

– Anda banyak bergantung kepada logik. Apabila menyelesaikan masalah, anda mahu mencari punca masalah tersebut terlebih dahulu. Apabila menghadapi masalah, anda akan menyelesaikannya dengan cepat dan anda juga seorang yang cekap.

– Anda sangat peka dengan isu kehidupan setiap hari, suka kemegahan dan dipuji. Apabila diperkatakan tentang keistimewaan, anda akan menjadi orang yang mementingkan diri. Anda hanya boleh diyakinkan oleh orang yang rapat dengan anda.

2. Lembu

 – Orang lain mendapati anda sukar difahami. Anda tidak mampu memberi idea yang bernas dan sangat sukar mendapatkan tanggapan anda. Berkhayal adalah perkara biasa bagi orang yang berjiwa seni. Namun begitu, anda mempunyai gerak hati yang sangat kuat dan hati yang berseni.

 – Anda seorang yang memiliki gerak hati yang sangat kuat. Anda juga sering memberi perhatian yang banyak untuk pandangan kali pertama kerana ia akan memberi kesan tanggapan anda terhadap seseorang. Apabila hendak menyelesaikan masalah, anda lebih banyak bergantung kepada gerak hati anda.

 – Dalam hidup, anda merupakan seorang yang bersemangat dan sangat naif, mahukan kehidupan yang ideal. Anda percaya dunia ini sangat cantik. Bagi anda, setiap tugasan baru merupakan satu peluang. Anda tidak mahu menerima kenyataan pahit tentang dunia sebenar tetapi pada masa yang sama anda dapati ia sukar dipercayai.

3. Beruang

 – Seorang yang sangat tabah untuk mendapatkan kejayaan dan sangat kreatif. Anda akan melakukan apa yang anda perlu lakukan dan mahu lakukan. Walaupun anda seorang yang pendiam, namun anda kuat dan penuh tanggungjawab. Anda juga prihatin kepada orang lain dan tetap pendirian (berdikari)

 – Anda seorang yang lemah lembut ketika berurusan dengan orang lain. Anda juga bijak mengawal marah dan boleh dibawa berbincang. Namun prinsip anda ialah masalah tidak akan menghalang masa peribadi anda. Walaupun anda tidak mempunyai ramai kawan tetapi hampir semua adalah kawan rapat anda.

 – Anda selalu menyembunyikan sesuatu pada tempatnya, selalu bertolak ansur walaupun menanggung beban di dalam hati. Anda lebih suka jika orang lain mempunyai fantasi kegemaran mereka sendiri.
Dikuasakan oleh Blogger.