Header Ads

Cosplayer ini boleh ubah watak dirinya jadi sesiapa saja, Mari lihat 11 gambar ini


Watak cosplayer mana je yang Alyson Tabbitha tak boleh jadi. Percaya atau tidak? Memang benar bahawa beliau mempunyai bakat untuk menjadi sebahagian dari watak watak yang pernah kita lihat di kaca tv seperti Final Fantasy, Captain Jack Sparrow, Female Titan, Edward Scissorhands dan lain lagi.

Bagaimana beliau mempunyai bakat seperti itu?

Masa kecil, ibunya adalah "professional character perfomer" yang membuat kostum Halloween untuk Alyson pada ketika itu. Oleh itu, tidak hairanlah bahawa beliau mempunyai bakat seperti ini bak kata pepatah, "Mana tak tumpah ke kuah kalau tak ke nasi". Pada tahun 2014, beliau menceburi bidang cosplay secara profesional, dan sejak dari itu banyak pertandingan yang beliau ambil bahagian.

Dari pertandingan tersebut, Alyson banyak membawa watak kostum Hollywood dan telah menempah nama bukan sahaja di kalangan komuniti cosplay malah di laman sosialnya mempunyai lebih dari 211,000 peminat di Instragram.

Jom kita lihat beberapa cosplay yang kami bawakan pada kali ini, dan boleh tak anda komen sikit tentang karakter apa lagi yang beliau patut cuba?

#1 Captain Jack Sparrow

#2 Edward Scissorhand


#3 Leeloo dari The Fifth Element

#4 Lestat dari Interview With A Vampire

#5 Female Titan dari Attack On Titan

#6 Gaara dari Naruto

#7 Skeleton Dragon#8 Vincent Valentine dari Final Fantasy

#9 Yuna dari Final Fantasy

#10 Talon Widowmaker dari Overwatch

#11 Lightning dari Final Fantasy


Dikuasakan oleh Blogger.