Header Ads

Anda Ada Rasa "MONDAY BLUES"? Ini 5 Tips Mudah Untuk Anda Bersemangat Pada Hari Isnin


Adakah anda salah seorang yang merungut bila hari isnin kunjung tiba?Iyalah, sakan melayan jemputan rumah terbuka sempena Aidilfitri dan berehat bersama yang tersayang, rasanya semua agak berat mahu mula berkerja kembali. Betul tak?
Janganlah begitu, sepatutnya kita perlu bersemangat untuk memulakan kerja dihari yang baru dan semangat baru.

POSITIVE VIBES PLEASE.
Jadi hari ini saya nak kongsi dengan anda 5 tips mudah untuk anda rasa bersemangat di hari isnin dan AVOID monday blues.

1. PAKAIAN BERWARNA CERAH

Sambutlah hari Isnin dengan mengenakan pakaian berwarna-warni yang cerah. Tambahkan dengan menggunakan aksesoris hingga tas yang penuh warna. Anda akan nampak lebih ceria dan lebih bersemangat menghadapi hari isnin.

2. DENGARKAN MUZIK

Dengarkah musik yang ceria dan energik dari komputer kerja Anda untuk mengatasi Monday blues.

3. PAKAI MINYAK WANGI/PERFUME

Menggunakan minyak wangi dengan aroma yang segar ternyata membuat suasana lebih ceria di hari Isnin. Selain itu, dapat membuat anda merasa lebih semangat sepanjang hari.

4. BERSENAM

Cuba bersenam sebelum memulakan aktiviti di hari isnin. Anda boleh pergi ke gym atau jogging sebentar di pagi hari. bersenam akan meningkatkan pengeluaran endorfin yang membuat anda lebih bahagia dan bertenaga.

5. MENGHIRUP UDARA SEGAR DAN MELIHAT SINAR MATAHARI.

Sebelum berangkat kerja, pergilah keluar untuk menghirup udara segar dan melihat sinar matahari pagi. boleh juga dilakukan setelah sampai di tempat kerja. Hal ini boleh membuat suasana lebih rileks.

Dikuasakan oleh Blogger.