Header Ads

Taman tema air pertama di Dunia, khas kepada orang kurang upaya telah dibukaTaman tema air menjadi tumpuan kepada kanak-kanak serta orang dewasa yang mencari cara yang menyeronokkan untuk mengisi masa lapang pada waktu hujung minggu kebiasaanya.

Baru-baru ini, taman tema air yang luar biasa baru yang dipanggil Morgan Inspiration Island di San Antonio, Texas yang membolehkan orang kurang upaya juga boleh menyertai keseronokannya!

Kebiasaanya taman tema air sukar untuk diakses oleh orang kurang upaya, tetapi di Morgan Inspiration Island bertujuan untuk mengubah semua itu kerana ia adalah taman air yang pertama di dunia yang direka khusus untuk orang kurang upaya.

"Matlamat kami adalah untuk menyediakan pengalaman yang baharu dan selesa, selamat serta tidak terlalu sesak kepada ibu bapa, guru dan keperluan khas untuk ahli terapi dan memenuhi keperluan bagi semua jenis kecacatan" kata Gordon Hartman.

Setiap bahagian taman tema ini boleh diakses dengan kerusi roda dan kanak-kanak dengan "keperluan khas" boleh masuk secara percuma. Taman air ini juga direka untuk menukar haba air untuk menampung tetamu yang sensitif kepada air sejuk.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

Dikuasakan oleh Blogger.