Header Ads

Pelajar terkejut apabila gadis yang mereka gelar "Bodoh" ini berjaya ambil 3 degree sekali gus


Bagi kebanyakan ijazah di koleh boleh dihabiskan dalam tempoh 4 tahun tetapi ramai pelajar mendapati sukar untuk buat demikian, terutamanya kerana ada masalah tertentu seperti kewangan keluarga dan pelajar itu sendiri berkahwin.

Realitinya, tiada had tetap dalam kehidupan tapi orang lebih cenderung untuk menilai orang-orang yang tidak dapat menamatkan sesi belajar mereka pada masa yang ditetapkan.

Wynona Pauline Catapang adalah salah seorang yang dinilai oleh orang lain dengan perkara yang negatif selepas dia memasuki tahun kelimanya di kolej. Dia digelar "bobo"(bodoh) dan "ambisyisa" (ayat negatif yang terlalu bercita-cita tinggi) oleh rakannya.

Apa yang mereka tidak tahu adalah bahawa dia habiskan tempoh 5 tahun dikolej kerana dia mengambil 3 degree sekali gus. Bolehkah anda percaya? Gadis ini bukanlah bobo tetapi dia genius.


Di laman facebook beliau, dia menceritakan 5 tahunnya dikolej dengan mengambil 3 kursus degree . Beliau mengaku ada ketikanya dia ingin menyerah kalah kerana tugas yang berat dan ada segelintirnya yang buat beliau sebagai bahan jenaka.

Boleh anda teka, kos apa yang dia ambil?

Sumber: facebook.com/wynonapauline

Dikuasakan oleh Blogger.