Header Ads

Kenali Watak Teman Anda Melalui Cara Berjalan,Ini 7 Cara Berjalan Dan Maksud Disebaliknya


Banyak cara yang boleh dilakukan untuk membaca karakter seseorang, salah satunya adalah melihat caranya berjalan. Pakar bahasa tubuh dan penulis buku Snap "Making the Most of First Impressions" Patti Wood berkata, "Keperibadian tak selalu boleh dinilai dari luar.
 Ada beberapa perkara yang menunjukkan keperibadian seseorang, salah satunya adalah gaya berjalan." Setiap langkah kaki mencerminkan watak manusia. Ada beberapa jenis cara berjalan beserta ertinya yang dapat anda kenali.
 Mungkin ini dapat membantu anda mengenali watak anda atau orang-orang terdekat.

1.Berjalan lambat
Orang yang berjalan lambat adalah sosok yang tenang, selalu santai dan tidak pernah mengambil risiko dalam hidupnya. Watak seperti ini biasanya bukan pejuang keras. Kadang, sikap santai membuatnya sukar maju dalam hal apa pun.

2. Berjalan menunduk
Ia adalah orang yang lebih sering menutup diri, tapi bukan bererti tidak percaya diri atau sukar bergaul. Wataknya cenderung misteri, terkesan cuek dan sejuk. Tetapi jangan salah, dia sebenarnya cukup dikagumi kerana tidak hanya kerap membuat orang tertanya-tanya, dia juga sosok yang sangat
setia pada pasangan.

3. Berjalan sambil menoleh ke kiri dan kanan
Ertinya dia peduli sesama atau pengertian. Kebiasaannya menoleh ke kiri dan kanan menandakan dia sangat mengambil berat dan selalu memperhatikan keadaan sekitarnya. Watak orang seperti ini sangat sesuai untuk dijadikan sahabat atau kekasih. Dia juga boleh dipercayai untuk menyimpan rahsia dan akan selalu ada untuk orang-orang yang dicintainya.

4. Berjalan lurus
Orang yang berjalan lurus mempunyai karakter yang tegas dan berprinsip. Watak seperti ini biasanya berpotensi menjadi seorang pemimpin atau tokoh yang hebat. Dia juga sangat bijaksana dalam mengambil keputusan dan selalu berfikir panjang sebelum bertindak.

5. Berjalan tidak lurus
Sebaliknya, orang yang berjalan tidak lurus mempunyai watak yang tidak tegas atau tidak mempunyai prinsip.
Biasanya dia hanya menikmati hidup tanpa mempunyai rancangan untuk masa depan. Orang seperti ini juga biasanya hanya suka bermain-main dan cenderung tidak serius.

6. Berjalan seperti menjinjit
Dia adalah orang yang berhati-hati. Biasanya orang yang sering berjalan menjijit sukar percaya pada orang lain dan juga sukar dipercayai kerana dia akan selalu berhati-hati untuk dirinya sendiri, sehingga cenderung mementingkan diri sendiri.

7.Berjalan cepat
Orang yang berjalan dengan cepat mempunyai watak yang percaya diri, penuh semangat dan bertenaga tinggi. Watak seperti ini biasanya penuh perjuangan dan pantang menyerah. Dia selalu berusaha melampaui batas kemampuannya sehingga berjaya. Kerana itu, dia mempunyai peluang besar untuk berjaya. Itulah beberapa tips membaca watak seseorang dari caranya berjalan. Kira-kira,
yang manakah anda?

Dikuasakan oleh Blogger.