Header Ads

Cara anak kecil ini melapik tangan di kepala ibunya telah menambat hati masyarakat


Menjadi satu kebiasaan apabila melihat ibu atau bapa melakukan segala-galanya untuk keselesaaan anak-anak mereka dalam apa jua keadaan. Tetapi situsi ini sudah menjadi terbalik pada gambar yang diambil didalam kereta api di Chengdu, China baru-baru ini.

Pada gambar tersebut, seorang budak cina dan ibunya dilihat nampak tidur keletihan sambil bersandar di tepi tempat duduk. Kali ini, anaknya dilihat membuat ibunya berasa selesa, sambil berdiri dan bersandar sambil melapikkan tangan beliau dijadikan sebagai bantal untuk ibunya tidur. Budak itu, dilihat sedang membawa beg dan barangan lain.

Seorang penumpang yang menaiki kereta api yang sama berkata bahawa kanak-kanak itu pada mulanya duduk di sebelah ibunya, tetapi beliau memilih untuk berdiri, kerana dia ingin memberikan ruang kepada ibu lain bersama bayi untuk duduk ditempatnya.

Cara anak kecil ini telah menambat hati masyarakat dan mendapat sebanyak 180,000 ribu like dan 18,000 komen. Dalam komen tersebut, ada sesetengahnya yang mahu mempunyai anak seperti dia satu hari nanti malah ada yang tahap mahu kanak-kanak itu untuk berkahwin dengan anak perempuan mereka pada masa akan datang.


Dikuasakan oleh Blogger.