Header Ads

Tertinggal Kad Bank Tetapi Nak Keluarkan Duit? Ini Cara Mudah yang Boleh Anda Cuba

Sumber: World of Buzz

Pernah tak korang keluar rumah nak shopping tetapi tertinggal dompet di rumah? Ah sudah, macam mana ni? Korang boleh cuba buat pengeluaran tunai tanpa menggunakan kad Maybank, seperti yang dikongsikan oleh Nur Raihan.

Pergi ke Giant sebab nak keluarkan duit, malas nak beratur panjang kat dataran sebab susah parking semua. Sekali sampai Giant, tengok-tengok tak bawa dompet. Hahahahaha.

Selepas itu, terus teringat boleh buat pengeluaran tanpa kad (cardless withdrawal) di ATM Maybank. Google dulu caranya, selepas itu pergi buat. Nasib baik la talian laju juga dalam Giant ini. Tak perlu pergi balik rumah untuk ambil dompet.

Cara-cara pengeluaran tunai tanpa menggunakan kad:

1) Daftar masuk (log in) Maybank2u

2) Klik 'accounts and banking', pergi ke bahagian 'transfers'.

3) Lihat menu di bawah 'cardless withdrawal' dan klik 'Open Cardless Withdrawal'.

4) Masukkan nombor telefon anda, nama penuh, dan jumlah pengeluaran yang anda perlukan (ada pilihan 100, 200, 300 - limit RM300 sehari) *ada servis caj RM1.06 termasuk GST*.

5) Klik 'setuju dengan terma & syarat', klik 'continue', dan 'request tac' kemudian 'confirm'.

6) Selepas itu, pihak bank akan menghantar 'ID number' dan kod pengesahan ke nombor telefon yang anda berikan sebentar tadi.

7) Anda pergi ke ATM, pilih 'pengeluaran tanpa kad'. Masukkan 16 atau 17 'ID number' yang diberikan melalui SMS. Kemudian, masukkan kod yang turut diberikan.


Terus dapat duit. Mudah kannnn! Hahaha

Jadi, sesiapa yang pernah melalui keadaan ini, anda boleh buat melakukannya tetapi pastikan ada internet. Jangan tinggal selalu pula dompet tu. Haha! Kbai

Dikuasakan oleh Blogger.