Header Ads

Pelajar Ini Menunaikan Janjinya Untuk Membawa Gadis Down Sindrom ke Majlis Tari Menari


Ben Moser dan Mary Lapkowicz mempunyai hubungan yang baik semenjak mereka dialam persekolahan lagi. Walaupun Mary yang mengidap down sindrome sedari dia kecil lagi, ia tidak memberi impak kepada persahabatan antara Mary dan juga Ben.

Kebanyakkan rakan disekolah mereka menjauhi Mary kerana kekurangannya itu. Tetapi tidak pada Ben. Kata Abang Mary, Tom Lapokwicz di laman Facebooknya.Ibu Ben yang bernama Lisa mengatakan bahawa Ben dan Mary berkawan semenjak mereka dibangku sekolah lagi dimana mereka belajar di kelas yang sama selama 3 tahun.

"Ben adalah seorang pelajar yang bersemangat dan menceburi segala aktiviti di sekolah,dia juga selalu memastikan Mary menceburi segala aktiviti di sekolah mereka". Kata ibu Ben.


Semasa mereka berdua di gred ke empat persekolahan, Ben berjanji akan membawa Mary ke Majlis Tari Menari di sekolah mereka walhal pada waktu itu mereka kecil lagi.

"Lisa Moser berkata kepada Ben bahawa setiap janji yang diberikan haruslah ditunaikan walaupun cepat ataupun lambat".

Mereka berdua sekolah di berlainan tempat di Pennsylvania, tetapi dipertemukan apabila dua buah sekolah itu bertanding dalam acara bola sepak pada tahun lepas. Laporan Patriot-News.

Ben masih mengingati janjinya kepada Mary dan memutuskan untuk membuat kejutan kepada dia dengan lamaran ke prom night.


Mary berkata, dia sangat gembira dan terkejut kerana Ben mengajaknya ke Majlis itu."Saya akan pergi ke majlis itu dengan kawan baik saya. Kata Mary.

Pada hari Majlis itu, mereka berdua memperagakan baju yang kemas dan cantik untuk menghadirinya di sekolah Mary, Central Dauphin High School. Guru mereka berdua juga turut hadir untuk melihat walaupun hanya dari luar.

Guru mereka, Tracey Spogli memberitahu bahawa beliau sangat gembira melihat persahabatan mereka berdua ini.

"Ben sentiasa memantau Mary semasa disana dan memastikan Mary tersenyum gembira. Pengalaman yang mereka lakukan memberi kesan yang positif kepada semua murid di kelas dan saya amat berbangga kerana dapat melihatnya".


Lisa Moser selalu mengajar kepada anak-anaknya untuk " meletakkan orang lain di tempat pertama sebelum diri sendiri"

Saya rasa sungguh berbangga kerana mempunyai anak seperti Ben walaupun dia bukan pelajar cemerlang disekolahnya tetapi dia adalah anak cemerlang pada saya kerana dia sangat menjaga persahabatan mereka.

"Jika saya bertanya kepada Ben dia akan berkata itu tidak menjadi masalah. Kata Ben, tetapi dia berharap supaya Nick Jonas menghubungi Mary kerana dia sangat meminati penyanyi tersebut.

-Amarllim-


Dikuasakan oleh Blogger.