Header Ads

Jika anda tidak dapat menjawab 'ya' untuk lima soalan ini, wanita itu bukanlah orangnya


Cinta itu rumit.

Bagaimana anda hendak tahu jika wanita yang sedang bersama anda sekarang adalah orang yang akan anda luangkan sepanjang hayat bersama dengannya? Adakah anda "hanya tahu" atau adakah soalan tertentu yang perlu anda tanya pada diri sendiri?

Anda boleh mencari jawapan melalui lima soalan mudah ini.

1. Adakah kehidupan anda berubah dengan baik secara drastik sejak bertemu dengan si dia?

Adakah anda lebih bahagia? Adakah anda melihat sesuatu yang lebih baik dalam hidup anda? Adakah masalah anda lebih mudah diuruskan? Adakah anda mempunyai hari yang baik lebih banyak daripada hari yang buruk? Jika semua ini adalah betul, dia mungkin orangnya.

2. Adakah anda senyum setiap kali berjumpa dengannya, berfikir tentang si dia, dan bercakap dengannya?

Jika anda berkata ya, maka anda sedang dilamun cinta - dan itu adalah tanda yang paling penting.

Jika anda berasa gembira apabila teringatkan kehadirannya, maka anda sedang merasakan cinta sebenar. Teringatkan si dia membuatkan hidup anda sedikit lebih baik, dan membuatkan anda berasa tenang, jangan kehilangan si dia!

Tanpa perasaan ini, anda tidak akan dapat merasakan keakraban yang penting dalam hubungan. Wanita yang patut anda luangkan hidup anda bersama dengannya ialah wanita yang membuatkan dirinya satu tarikan positif dalam hidup anda.3. Adakah anda boleh berbual dengannya berjam lamanya tanpa merasakan bosan atau kekok?

Ini juga faktor penting yang perlu anda lihat. Sebagai contoh, penting untuk pasangan anda merangsang anda secara intelektual dan sebaliknya.

Perbualan dan berteman itu yang akan membuatkan anda kekal bersama. Cinta dan persahabatan akan membuatkan hubungan anda berkekalan.

Jika bercakap dengan si dia merupakan salah satu perkara yang paling kurang anda lakukan, mengapa anda bercinta dengan si dia?

4. Adakah dia ada untuk anda?

Kunci untuk mencari pasangan hidup yang hebat adalah mencari seseorang yang memainkan peranannya dalam kehidupan anda. Adakah dia benar-benar pasangan anda atau hanya "awek"? Adakah dia ada di sisi anda ketika anda memerlukannya? Adakah dia seorang yang menyokong anda, memberikan anda motivasi dan memastikan anda di jalan yang betul?

Atau dia hanya bersama dengan anda apabila dia merasakan perlu?

Tetapi, jika wanita tersebut lebih suka menjauhkan diri daripada bersama dengan anda, maaf, dia tidak akan bersama anda dengan lebih lama.


5. Adakah dia bersikap terbuka dengan anda dan menerima anda dalam kehidupannya?

Sesetengah orang mengambil masa yang lama untuk bersikap terbuka, walaupun dengan orang yang mereka benar-benar mengambil berat.

Ini bukan salah anda. Sesetengah orang tidak dapat melakukannya kerana jauh di sudut hati mereka, mereka merasakan perasaan mereka bukanlah cinta sebenar.

Adakah dia benar-benar cintakan anda?

Reaksi setiap orang terhadap cinta adalah unik. Cara anda mencintainya mungkin berbeza dengan cara si dia mencintai anda. Jika anda tertanya-tanya adakah dia mencintai anda, anda sudah tahu jawapannya. Anda cuma tidak ingin menerima kenyataan.

Jika kenyataannya dia tidak mencintai anda, anda perlu melepaskannya. Anda perlukan seorang wanita yang mencintai anda sepenuh hati.
Dikuasakan oleh Blogger.