Header Ads

Jameson dari Malaysia cipta jenama gincu di London


Jameson Juwily berjaya menembusi produk hingga ke pasaran global dengan mencipta jenama kosmetiknya, MYJ Beauty di London.

Jameson yang berasal dari Tuaran, Sabah, 37, telah merealisasikan impiannya dengan kerja keras, kesabaran, dan sentiasa bersikap positif sejak awal perjalanannya.


Dia mula membuat penyelidikan dan pembangunan (R&D) ke atas gincu sebaik sahaja menamatkan pengajian di London College of Fashion pada tahun 2011 kerana dia berminat untuk menjadikan wanita sentiasa kelihatan terbaik. Nasihat daripada ibu dan kakaknya mendorongnya untuk muncul dengan produk kecantikan.

Gincu tersebut direka khas untuk kulit orang Eropah dan Asia, yang terdiri daripada 16 warna. Dia turut menamakan setiap gincu dan pengilat bibirnya sempena nama jalan dan jambatan popular di London sebagai penghargaannya kepada London.Produk tersebut boleh didapati di Malaysia bermula Disember tahun lalu di Parkson dan tiga kompleks beli-belah, Pusat Beli-belah Mytown, Sunway Velocity Mall dan IOI City Mall. Produk ini dilancarkan hari ini di Nu Sentral Mall dan di Gurney Plaza pada minggu hadapan.

Gincu tersebut dijual dengan RM45 dan setanding dengan kualiti jenama import dan mampu dimiliki oleh rakyat Malaysia.


Sumber: Bernama
Dikuasakan oleh Blogger.