Header Ads

Debenhams Di UK, Kedai Pertama Yang Menjual Tudung Dan Pelbagai Pakaian Lain Untuk Muslim


Debenhams telah menjadi kedai besar pertama di UK yang menjual tudung. Kedai ini juga turut menawarkan pelbagai jenis pakaian untuk orang Islam termasuklah pin tudung, topi, kimono, dan baju.

Aab, satu jenama antarabangsa, akan mula menjual pakaian jenis sederhana dan kontemporari untuk wanita di dalam cawangan Debenhams di Jalan Oxford, London pada bulan Mei.

Jenama ini juga akan diperkenalkan kepada kedai-kedai lain di pusat Bullring di Birmingham, Westfield di Shepherd's Bush, Pusat Trafford di Manchester, dan Pusat Beli Belah Highcross di Leicester.


Pelancaran ini juga sekaligus melancarkan cawangan antarabangsa Debenhams yang terletak di Dubai, Kuwait, Arab Saudi, Iran, Indonesia, dan Malaysia.

Selain tudung, Aab turut mempunyai koleksi jubah yang menutup badan.

Jeanetter Whithear berkata: "Menambah kualiti tinggi fesyen pada produk kami membolehkan kami menawarkan koleksi yang sangat berkaitan dengan kedua-dua pasaran antarabangsa dan pelanggan domestik.


Nazmin Alim, pengasas dan pengarah kreatif di Aab, yang bermaksud air dalam bahasa Iran, berkata: "Kami telah memulakan Aab hampir satu dekad yang lalu sebagai label yang menamakan semula fesyen sederhana dan satu jenama yang memenuhi permintaan pakaian setiap hari. Kerjasama dengan Debenhams membuka peluang menarik untuk kami."

Walaupun kedai lain seperti Marks & Spencer dan John Lewis memperkenalkan burkini, Debenhams dipercayai akan menjadi kedai besar pertama yang menawarkan semua jenis pakaian Muslim.

Dikuasakan oleh Blogger.