Header Ads

Satu-satunya Wanita Berkulit Gelap Di Dunia Melahirkan Dua Orang Anak Berkulit Cerah


Seorang ibu yang berkulit gelap, merupakan satu dalam sejuta orang, yang telah melahirkan anak keduanya yang juga berkulit cerah.

Penganalisis kewangan, Catherine Howarth, 35, berketurunan Nigeria, mempercayai bahawa gen putih yang ada pada anak pertamanya, Jonah, 3, tidak akan berlaku buat kali kedua. Dia sangat terkejut ketika jururawat menyerahkan anaknya, Sophia, yang juga putih seperti abangnya.


Ibu dari Milton Keynes, Bucks, percaya bahawa dia adalah satu-satunya ibu berkulit gelap di dunia yang melahirkan anak berkulit cerah dan bermata biru.Ketika Jonah dilahirkan, seorang pakar genetik berkata bahawa Jonah ialah bayi satu dalam sejuta. Ianya adalah sesuatu yang luar biasa dengan latar belakang Afrika ibunya tetapi mempunyai anak dengan bermata biru dan berkulit cerah.

Apabila keluar bersiar-siar, ramai yang menyangka Catherine adalah pengasuh. Mereka sukar untuk memahami bagaimana dia boleh melahirkan dua orang anak berkulit cerah.

Ketika Jonah dilahirkan, wajahnya telah menarik perhatian lima agensi model. Adiknya, berusia 10 bulan juga turut mengikut jejak langkah abangnya yang telah menyertai beberapa agensi bakat.
Dikuasakan oleh Blogger.