Header Ads

Perogol Bersiri Paling Teruk di Kanada Akan Dibebaskan Dan Mungkin Dihantar Pulang Ke Malaysia


Toronto Star, akhbar harian Kanada melaporkan bahawa perogol bersiri yang berusia 56 tahun, Selva Kumar Subbiah, akan dibebaskan dari penjara pada 29 Januari. Pihak berkuasa Kanada masih belum memutuskan sama ada dia akan dihantar pulang ke Malaysia atau dibenarkan kekal menetap di Kanada.

Perkara yang membimbangkan adalah Subbiah akan dibebaskan walaupun pegawai penjara memberikan beberapa amaran yang dia berisiko untuk mengulangi kesalahan dan boleh membunuh.

Laporan tahanan mengatakan bahawa Subbiah enggan menerima rawatan dan sentiasa menidakkan kenyataan bahawa mangsanya tidak diapa-apakan atau cedera.

Selva Kumar Subbiah telah dilaporkan melakukan serangan seksual ke atas ramai wanita sejak dia datang ke Kanada dari Malaysia pada tahun 1980 tetapi tiada siapa yang melaporkan tentangnya ketika itu.

Dalam masa 12 tahun, dia telah menyerang seramai 1,000 orang wanita, menurut polis Toronto. Modus operandinya selalunya melibatkan dirinya menyamar sebagai ejen model atau pencari bakat filem, menggunakan nama Richard Wild dan Ryan Hunter. Dia juga dikatakan menyamar sebagai seorang penari profesional, peguam, dan diplomat.


Dia juga mengumpan mangsa ke tingkat bawah tanah rumahnya di Madonnell Avenue dengan berpura-pura menjual binatang peliharaan eksotik. Ianya bermula dengan menawarkan mangsanya minuman yang telah diisi dengan dadah, dan kemudian apabila mereka tidak sedarkan diri, dia akan merogol mereka dan mengambil gambar tubuh mangsa yang tidak berpakaian.

Mangsanya paling muda berusia 14 tahun. Beberapa jenayah ngeri yang dilakukannya termasuklah memukul menggunakan kayu, mencampak isterinya dari tangga dan melepaskan tembakan ke bahagian belakang badan isterinya, meninggalkannya yang terbakar dan trauma secara psikologi.

Pada 7 Ogos 1991, dia telah ditangkap. Dia dijumpai membawa bersamanya sebuah buku hitam kecil mengandungi nama-nama 170 orang wanita yang diserangnya, dan menilai pada skala 0 hingga 10. Dia telah dijatuhkan hukuman 24 tahun penjara.


Sementara itu, Tan Sri Khalid Abu Bakar, Ketua Polis Negara berkata pihak berkuasa tempatan akan memastikan status Subbiah dengan Jabatan Imigresen Kanada.

Sumber: Says
Dikuasakan oleh Blogger.