Header Ads

Mentega Kacang Digunakan Untuk Mencukur Kaki! Ini Memang Benar!


Mana satu pilihan anda? Rangup atau halus?

Percaya tak jika mentega kacang menjadi trend popular yang digunakan untuk mencukur bulu kaki?

Anda perlu percaya, kerana ianya memang benar.

Seorang wartawan yang merupakan blogger kecantikan telah melakukan eksperimen tersebut dengan menggunakan mentega kacang.


Wartawan Maxine Builder, mendedahkan bahawa, “Mentega kacang adalah alternatif yang paling radikal untuk dijadikan krim mencukur yang saya terfikirkan dalam kajian saya, jadi saya perlu mencubanya. Saya rasa mentega kacang berkrim adalah lebih baik daripada jenis yang rangup .

“Hasilnya sangat menakjubkan, walaupun prosesnya sangat menjijikkan.”

Wartawan Femial, Annabel Cole berkata, “Selepas tiga percubaan saya mendapati kulit saya terasa sangat lembut selepas itu.”

Ini pula beberapa komen dari wanita mengenai mentega kacang yang boleh dijadikan sebagai krim pencukur.


Menurut pakar kulit di Cadogan, London, Dr Susan Mayou, berkata mentega kacang mempunyai kebaikan dan juga keburukan pada kulit.

“Mentega kacang mempunyai kesan lembapan kerana ianya berminyak, tetapi walaupun hanya digunakan sebagai produk kecantikan, ia juga boleh menjadi alahan,”katanya.

“Ia boleh menyebabkan mereka yang menggunakannya mengalami gatal-gatal dan sesiapa sahaja yang menggunakan bilik mandi yang sama boleh berada dalam bahaya untuk mendapat ruam, jika mereka juga mengalami alahan kacang .

Apa pendapat anda mengenai mentega kacang untuk dijadikan sebagai krim pencukur? Atau pun lebih baik anda memakannya kerana rasanya yang sangat sedap!Dikuasakan oleh Blogger.