Header Ads

Kisah Pengembaraan Wanita Berusia 60 Tahun Diketahui Ramai Selepas Tertinggal Kameranya Di Dalam Sebuah Kereta


Seorang wanita berusia yang tinggal di Izmir, Turki, Ayse Kurucu, menjadi terkenal di media sosial selepas gambarnya ketika mengembara menjadi perhatian ramai.

Ayse Kurucu, seorang suri rumah dan ibu kepada tiga orang anak akhirnya berasa "benar-benar bebas dan gembira", kerana dia pernah berkahwin dengan bekas suaminya yang cemburu dan tidak membenarkannya keluar rumah sendirian. Kini, dia menjadi seorang pengembara.


Sejak 10 tahun yang lalu, dia telah melawat 25 buah negara. Mengembara adalah hobinya yang tersembunyi sehinggalah pada bulan Julai 2016, Ayse tertinggal kamera miliknya di dalam kereta satu pasangan yang bersetuju untuk menumpangkannya.

Mereka hanya menyedari kamera tersebut tidak lama selepas itu, dan melihat gambar-gambar di dalam kamera itu. Gambar-gambar yang diambil oleh Ayse membuatkan mereka kagum dan mereka memuat naik di media sosial untuk mencari Ayse dan memulangkan kamera itu.Selepas pencarian selama 5 bulan, kamera tersebut berjaya dipulangkan dan Ayse mula menjadi terkenal. Gambar yang telah tersebar itu menarik perhatian media dan beberapa siaran TV yang menawarkan Ayse untuk menjadi bintang iklan dan rancangan TV.

Lihat video di bawah:

Dikuasakan oleh Blogger.