Header Ads

Ketahui 16 Rahsia Penting Di Sebalik Gaya Tubuh SeseorangKebanyakan info yang diterima daripada seseorang sering disalah anggap kerana tidak memahami dengan baik penyampaian seseorang yang disampaikan melalui tubuh mereka.

Jadi, mari kita lihat rahsia di sebalik bahasa tubuh yang boleh membantu anda memahami perasaan seseorang dan apa yang difikirkannya, tanpa mereka meluahkannya.

#1 Apabila seseorang menggosok matanya, mungkin bermaksud dia tidak ingin melihat sesuatu, atau mempunyai penglihatan yang kurang baik. Gaya ini juga boleh ditafsirkan untuk satu penipuan.


#2 Apabila seseorang berasa kecewa dengan sesuatu, dia akan membuat gaya ini. Ini juga boleh ditafsirkan ketika dia menyedari penipuan.

#3 Dengan menyentuh hujung lengan baju atau jam tangan, dia sedang menenangkan dirinya daripada perasaan gemuruh.

#4 Gaya duduk, lelaki memilih postur duduk pertama sebagai postur paling menarik, dan wanita yang pemalu akan memilih postur kedua.

#5 Gaya duduk seorang lelaki, gaya pertama menandakan seorang lelaki ingin menamatkan perbualan atau perbincangan. Gaya kedua pula, menandakan seorang lelaki itu terlalu yakin dengan dirinya, dan posisi ini tidak disukai oleh wanita ketika bekerja.

#6 Perbezaan menongkat dagu menunjukkan sama ada seseorang itu sedang kebosanan atau berminat terhadap sesuatu.

#7 Cara duduk seseorang dengan minda yang tidak terbuka, dengan ibu jari diangkat menandakan dirinya tidak peramah.

#8 Meletakkan tangan di atas tangan yang lain, anda akan memperoleh lebih ketenangan dan keyakinan diri. Lebih tinggi tangannya diletakkan, perasaan marahnya semakin tinggi.

#9 Seorang yang degil, dan tidak menghormati pandangan orang lain akan duduk dalam gaya ini.

#10 Menepuk belakang ketika berpelukan,  cara ini menandakan kekeliruan atau tidak ingin berpelukan lagi. 

#11 Gaya meletakkan tangan di dagu, menandakan seseorang itu sedang menilai, memikirkan sesuatu atau berasa bosan.

#12 Gaya badan dan kaki ketika berbual. Arah kaki menunjukkan apa yang berada dalam fikirannya, dan gambar kedua menunjukkan dua orang sedang meminggirkan orang ketika dalam perbualan mereka.

#13 Menunjukkan ibu jari ketika meletakkan tangan di dalam poket, menunjukkan keyakinan diri dan tingkah laku yang baik.

#14 Gaya tangan, jika anda merapatkan tangan menandakan anda tidak begitu senang dengan kehadiran seseorang itu.

#15 Tempat yang dipandang ketika berbual, seorang kawan akan memandang kawannya di bahagian mata dan hidung, manakala jika anda memandang dahi seseorang menandakan anda sedang menguasai situasi. Keinginan seksual akan membuatkan anda memandang bahagian mata, hidung, dan mulut seseorang.

#16 Arah pandang mata menunjukkan apa yang berada di fikiran seseorang itu.

Dikuasakan oleh Blogger.