Header Ads

'Hulk' Dari Pakistan Dengan Berat 436kg, Lelaki Paling Kuat Di Dunia


Arbab Khizer Hayat dengan berat badannya 436 kg, dikatakan lelaki paling kuat di dunia.

Arbab, atau lebih dikenali sebagai Khan Baba, berasal dari bandar Mardan yang terletak di utara Pakistan, telah menjadi bualan di internet kerana mendedahkan fizikalnya dan beberapa kekuatan yang mengagumkan, termasuklah menghalang traktor dengan tangannya sendiri, serta menghalang kereta menggunakan satu tangan sahaja.Tetapi, ini bukanlah pencapaian yang terbesar. Pada tahun 2012, ketika pertandingan angkat berat yang diadakan di Jepun, dia berjaya mengangkat 5,000 kg!

Khan Baba, 25, datang daripada keluarga yang kaya, berkata badannya mula membesar secara mendadak apabila dia berumur 18 tahun, dan badannya semakin membesar sejak daripada itu. Dia bercadang ingin membesarkan lagi badannya dengan diet tinggi kalori.


Setiap hari, dia mengambil lebih 10,000 kalori, termasuklah 36 biji telur untuk sarapn, empat ekor ayam, tiga kg daging, dan lima liter susu.

Dengan ketinggiannya 190cm, dia mengatakan tidak mengalami sebarang masalah kesihatan dengan berat badannya itu. Tetapi, hanya mengalami masalah ketika masuk dan keluar dari kereta.

Lelaki yang menggelar dirinya Pakistani Hulk itu membesar dengan menonton rancangan WWE dan mempunyai impian ingin menjadi kuat seperti idolanya. Kini, dia ingin menjadi seorang ahli gusti, serta ingin mengambil bahagian dalam pertandingan World Wrestling Entertainment (WWE).


Dikuasakan oleh Blogger.