Header Ads

Diculik Selama 18 Tahun, Akhirnya Mengucapkan Selamat Tinggal Kepada 'Ibunya' di Penjara


Pada pagi Jumaat, Alexis Manigo, seorang remaja berusia 18 tahun yang menetap di Walterboro, South Carolina, mengetahui bahawa wanita yang membesarkannya sejak hari dia dilahirkan bukan ibu kandungnya.

Malah, dia turut dimaklumkan bahawa "Alexis Manigo" bukan nama sebenarnya.

Berdasarkan ujian DNA, pegawai mengatakan bahawa remaja itu sebenarnya ialah Kamiyah Mobley, seorang bayi yang diculik dari Hospital Florida pada Julai 1998, lapan jam selepas dilahirkan.

Penculiknya, Gloria Williams, 51, membesarkan Mobley seperti anaknya sendiri selepas melarikan bayi tersebut dan dilaporkan telah membuat surat beranak palsu.Selepas Gloria ditahan kerana menculik Mobley, remaja itu menggunakan media sosial Facebook untuk mempertahankan "ibunya", "Ibu saya membesarkan saya dengan semua yang saya perlukan dan hampir semua yang saya inginkan." Dia turut mengucapkan "I love you, Mom" ketika berjumpa dengan Gloria di penjara.

Ketika melahirkan Kamiyah, Shanara Mobley hanya berusia 16 tahun, dan ayahnya, Craig Aiken, 19, dan berada di dalam penjara.


Dilaporkan bahawa Gloria berada di dalam bilik Shanara bersama Shanara dan Kamiyah selepas bayi itu dilahirkan. Dia memakai baju perlindungan berwarna biru dengan bunga dan sarung tangan pembedahan.

Shanara menyangka Gloria adalah seorang jururawat, tetapi pihak hospital berfikiran bahawa Gloria adalah ahli keluarganya. Selepas 5 jam berada di dalam bilik itu, Gloria dilaporkan mengatakan Kamiyah mengalami demam dan keluar bersama bayi di tangannya.

Syukurlah, kini keluarga tersebut tidak perlu lagi berteka-teki tentang kehilangan anak mereka.


Dikuasakan oleh Blogger.