Header Ads

Mereka Sanggup Memotong Anggota Badan Demi Hidup Bahagia


Ramai yang sengaja mencederakan diri mereka hanya kerana ingin menjadi cacat. Mereka merasakan diri mereka sebagai penyamar jika tangan dan kaki mereka berfungsi dengan baik.

Keadaan ini disebut 'kebolehan mengubah', apabila seseorang itu mempunyai keinginan atau keperluan memindahkan badan mereka untuk melemahkan fizikal mereka.

Mengikut pendapat seorang lelaki, tujuan memotong anggota adalah untuk berasa lebih selesa dengan badan sendiri dengan menjadi cacat.


Seorang lelaki yang lebih dikenali dengan 'Jason bertangan satu' telah menghabiskan masa berbulan-bulan lamanya mencari jalan untuk memotong tangannya, dengan melatih dirinya dalam pertolongan cemas. 

Ini bertujuan mengelakkan dirinya kehilangan darah yang boleh membawa kepada kematian. Dia juga telah berlatih menggunakan bahagian badan haiwan yang dia perolehi daripada seorang penjual daging.

Para pengkaji di Kanada telah berusaha memahami mereka yang berfikiran sebegini dan telah menemuramah seramai 37 orang di seluruh dunia.

Separuh daripada mereka berasal dari Jerman dan Switzerland. Malah, para pengkaji juga mendapati ada yang ingin membuang alat kemaluannya, dan seorang lagi ingin menjadi buta.

Ramai yang sengaja mencederakan diri mereka supaya keinginan mereka tercapai dan perkara ini boleh membawa maut.

Dikuasakan oleh Blogger.