Header Ads

Laluan Utama Rumah Ini Nampak Bosan, Lihat Ibu Membuat Suatu Yang Kreatif Buat Anaknya



Jadi ibu, bukanlah perkara yang mudah. Walaupun ia tidak menyumbang kepada sumber pendapatan keluarga, namun ia menyumbang kepada kebahagiaan keluarga.

Untuk melihat aktiviti anak-anak, jaga segala barangan peribdai, basuh pakaian, pastikan segala kelengkapan mereka cukup untuk ke sekolah dan sebagainya itu bukan di senarikan lagi kerja-kerja yang perlu di buat selama berada di rumah untuk 12 jam berjaga di waktu siang. Pening !

Ok dah, kami sebenarnya bukan nak cerita tentang hidup sebagai seorang ibu yang mencabar, namun seorang ibu ini yang sangat kreatif daripada nampak satu laluan utama rumah beliau seakan tidak begitu ceria bertindak untuk menukarnya kepada sesuatu yang lebih ceria dan kreatif. Best betul ada benda ni.

Apa yang ibu ini buat sangat simple, hanya menukar cat laluan utama kepada mengecat sesuatu yang kreatif, dan sesuatu itu sebenarnya memberi kemudahan serta peringatan buat anak-anak supaya hidup lebih produktif. Memang cool, scroll sampai bawah untuk lihat gambar sebelum dan selepas sambil melalui proses membuat hasil yang bakal anda ketahui kelak.

















Best kan, macam satu dinding papan kenyataan atau papan peringatan buat anak-anak yang nak ke sekolah. Comel dan berguna. Mungkin rakan-rakan yang lain masih belum tahu tentang ini, jom kongsi dengan dorang !
Dikuasakan oleh Blogger.