Header Ads

Mainan Kanak-kanak Terlalu Mahal, 42 Idea Mencipta Mainan Hanya Dengan Kadbod

Zaman kanak-kanak perlu di tempuhi dengan meluas. Rasa ingin tahu begitu tinggi sehingga mereka berani mencuba untuk melihat perkara yang bermain dalam fikiran mereka. Itulah yang membentuk diri mereka menjadi lebih kuat dan kental dalam menghadapi cabaran.

Menghalang anak-anak mencuba sesuatu yang baru boleh menghalang daya fikiran yang kreatif. Luangkan masa kanak-kanak dengan aktiviti yang menarik di masa lapang, jangan biarkan mereka hanya berada di depan skrin telefon pintar dan menghabiskan masa dengan permainan kanak-kanak di situ.

Sebaliknya cubalah sesuatu yang baru, di mana anda sebagai ibu bapa mengeratkan hubunga bersama anak-anak dalam melakukan aktiviti bersama mereka.

Dalam memilih mainan untuk di sediakan pada mereka, mengapa tidak cuba mencipta mainan sendiri buat mereka dengan hanya berbekalkan kadbod dan ciptanya dengan kehendak anda sendiri. Di sini, kami kongsikan 42 idea mainan kadbod yang boleh anda cipta buat anak tersayang, dan mungkin boleh luangkan banyak masa bersama mereka.

Semoga bermanfaat untuk anda dan rakan-rakan.Dikuasakan oleh Blogger.