Header Ads

Teknik Penyamaran Seorang Penembak Tepat Yang Sangat Sukar Dikesan.

Kemampuan menyamar atau menyembunyikan diri ternyata tidak hanya dimiliki oleh haiwan saja . Baru - baru ini beredar foto yang memperlihatkan bagaimana seorang penembak tepat menyamar ketika menjalankan aksinya .

Seorang jurugambar bernama Simon Menner , diberi kebenaran khusus untuk mengikuti latihan para penembak dan tentera Jerman . Di sana ia mengabadikan segala kegiatan penembak tersebut termasuk bagaimana cara mereka menyamar saat melakukan tugasnya .

Jika melihat foto - foto Simon secara sekilas pandang mungkin kita akan sukar mencari dimana letak para penembak itu bersembunyi . Ya , para penembak tersebut akan membuat dirinya seperti haiwan yang kerap merubah warna di setiap tempat yang dihinggapinya . Mereka memakai baju yang membuatnya kelihatan seperti  batu , pokok dan daun - daunan sehingga orang lain tak akan boleh mengenalinya .

Para penembak memang dilatih untuk menyamar dirinya . Mereka belajar bertahan hidup di alam dengan menggali tempat - tempat yang sekiranya boleh dijadikan untuk tempat persembunyian . Dengan begitu , mereka akan mudah melancarkan tembakannya kepada musuh tanpa ketahuan .Terdapat 10 teknik penyamaran hebat oleh penembak tepat. Dapatkah anda mencari sniper ini? Klik like jika anda yakin, dapat mencari 10 penembak tepat ini,

Dikuasakan oleh Blogger.