Header Ads

Subhanallah! Percayakah Anda Wanita Ini Adalah Sniper Syria Yang Digeruni? (5 gambar)Seorang perempuan bertudung yang sedang memegang senjata menjadi begitu popular di Syria selepas gambar-gambar mengenainya bersama selaras sniper beredar di internet..Wanita bertudung lengkap dengan pakaian seragam tentera dilaporkan kelihatan di jalan-jalan utama sekitar bandar Aleppo, Syria.

Identiti perempuan bertudung lengkap dengan pakaian tentera itu dikenali sebagai Guevara (mengambil nama tokoh resolusi Argentina, Ernestio ‘Che’ Guevara) sementara nama sebenarnya tidak didedahkan..

Percayakah Anda Wanita Ini Adalah Sniper Syiria Yang Digeruni Subhanallah! Percayakah Anda Wanita Ini Adalah Sniper Syria Yang Digeruni?

Dia yang berusia 36 tahun merupakan seorang guru bahasa Inggeris di Aleppo mula menjadi seorang penembak sniper setelah kehilangan dua orang anaknya beberapa bulan lalu..

Percayakah Anda Wanita Ini Adalah Sniper Syiria Yang Digeruni 4 Subhanallah! Percayakah Anda Wanita Ini Adalah Sniper Syria Yang Digeruni?

Kedua-dua anknya yang berusia 7 dan 10 tahun mati setelah serangan udara oleh tentera pemerintah yang mengenai tepat pada rumahnya sehingga mengorbankan kedua-dua anaknya itu. Perkara itulah yang menjadi inspirasi untuknya terlibat sebagai penembak tepat skuad tersebut..

“Saya suka bertempur. Saat melihat rakan seperjuangan mati ditembak, saya harus membalas dendam” ujarnya.

Percayakah Anda Wanita Ini Adalah Sniper Syiria Yang Digeruni 3 Subhanallah! Percayakah Anda Wanita Ini Adalah Sniper Syria Yang Digeruni?

“Menembak musuh membuatkan saya berasa lega. Setiap kali melihat musuh berjaya ditembak, saya sering berteriak ‘yes” katanya.

Meskipun dia kelihatan berani dengan snipernya itu, wanita bertudung dan berpakaian seragam tentera ini turut menyatakan bahawa dia tetap seperti perempuan lain. Dia kerap terjaga di malam hari menangisi kematian kedua-dua anaknya dan kekerasan yang pernah dia saksikan. - sumber

Percayakah Anda Wanita Ini Adalah Sniper Syiria Yang Digeruni 2 Subhanallah! Percayakah Anda Wanita Ini Adalah Sniper Syria Yang Digeruni?

Subhanallah! Semoga Allah melindungi beliau dan umat Islam seluruhnya di Syria sana. Sama-sama kita doakan mereka!


Dikuasakan oleh Blogger.