Header Ads

9 Perkara yang anda tidak tahu tentang buah dada


1. Buah dada terbesar di dunia bersaiz 38KKK

Pada awal 2009, Sheyla Hershey dari Brazil telah di anugerahkan Guinness World Record kerana memiliki set buah dada yang sangat besar.

Selepas pembedahan dan telah di masukkan bergelen silikon, buah dada beliau mencapai saiz 38KKK

2. Ada badan bukan kerajaan yang memperjuangkan hak perempuan untuk tidak berbaju 

Gotopless.org adalah sebuah oraganisasi Amerika Syarikat yang mendakwa bahawa wanita mempunyai hak yang sama perlembagaan untuk mendedahkan buah dada di tempat-tempat awam seperti kaum lelaki lakukan.

3. Buah dada kiri selalunya lebih besar

kedua-duanya mempunyai saiz yang sama, cuma kebiasaanya ia mempunyai saiz yang lebih besar pada buah dada sebelah kiri.

4. Buah dada adalah perkara pertama lelaki akan lihat pada Wanita

Tiada berita yang mensahihkannya. Kajian daripada Victoria University mendapati buah dada adalah perkara utama yang akan di lihat lelaki dan merupakan bahagian paling lama di lihat daripada bahagian badan yang lain.

5. England merupakan negara yang berbuah dada besar di Eropah

Survey yang di buat oleh pembuat bra, Triumph menyimpulkan bahawa perempuan British mempunyai buah dada yang besar di Eropah. Lebih daripada separuh dalam negara itu memakai bra yang bersaiz D cup. Denmark berada di tangga belakang di ikuti dengan Holland.

6. Secara purata, berat buah dada adalah 450 gram


7. Pembesaran payudara boleh membawa kepada bunuh diri

Wanita yang mendapatkan implan payudara sekurang-kurangnya tiga kali lebih cenderung untuk membunuh diri. Ia lebih berkemungkinan bahawa wanita yang menjalani pembesaran payudara adalah lebih cenderung untuk mempunyai masalah psikiatri asas yang mempengaruhi mereka untuk membunuh diri

8. Impan Payudara merupakan pembedahan kosmetik nombor 1 di Amerika

2 juta wanita di Amerika Syarikat melakukan implan payu dara. Ia merupakan permintaan yang utama untuk prosedur kosmetik yang mendapat permintaan dari kaum wanita.

9. Di China, anda boleh melanjutkan pengajian sebagai dalam Degree Kajian Bra

Di Hong Kong, anda boleh mendapatkan degree dalam kajian Bra di Hong Kong Polytechnic University di mana mereka akan mengajar anda bagaimana untuk mencipita dan membuat bra.
Dikuasakan oleh Blogger.