Header Ads

10 Cara Kurangkan Berat Badan Tanpa Diet KetatKehilangan berat badan bukan satu kerja mudah. Manusia memulakan program penurunan berat badan mereka dengan motivasi dan keazaman tetapi berakhir dengan makan lebih daripada biasa. Ini adalah kerana kepercayaan yang salah. Tetapi di zaman moden ini , pelbagai kajian dilakukan dalam setiap bidang termasuk kehilangan berat badan dan banyak cara yang berbeza telah dibangunkan untuk mengurangkan berat badan tanpa membuat terlalu banyak usaha.

Berikut adalah 10 cara untuk kurangkan berat badan tanpa diet ketat.

1. Jangan Langkau Sarapan Pagi (Breakfast)

Perkara pertama yang seseorang lakukan apabila mahu kurangkan berat badan adalah ponteng sarapan pagi. Mereka fikir bahawa makan kurang dalam satu hari akan membantu mereka  padahal ia adalah benar-benar salah. Mereka akhirnya makan lebih banyak dalam satu hari daripada biasa. Permulaan hari harus berkhasiat supaya buah-buahan dan bijirin akan melakukan tugas mereka pada tahap maksimum dan pada masa yang sama kita dapat kurangkan berat badan tanpa diet ketat dan berlapar. 

2. Tambah Makanan Sihat Dalam Diet anda

Menolak makanan dari rutin harian anda tidak akan melakukan apa-apa selain melemahkan badan anda. Jadi, daripada menolak, lebih baik jika anda menambah makanan yang lebih sihat seperti sayur-sayuran, buah-buahan, bijirin dalam sarapan pagi. Makan jenis makanan yang badan anda benar-benar perlukan dan sangat membantu dalam memaksimumkan proses dalam badan dan mengurangkan berat badan tanpa diet ketat, bukannya dengan memakan makanan ringan .

3. Menambahkan Masa Tidur Anda

Penambahan waktu tidur sedikit akan membantu anda kehilangan £ 14 tambahan di dalam setahun. Sememangnya cara ini sangat menyeronokkan dalam proses kurangkan berat badan tanpa diet ketat. Ini bermakna anda boleh kehilangan £ 14 tenaga. Kajian menunjukkan bahawa orang yang mempunyai tidur yang sedikit selalunya lebih lapar daripada orang yang biasa kerana kekurangan tidur menyebabkan kelaparan.

4. Jadikan Teh Hijau Kawan Baik Anda

Tidak ada yang lebih baik daripada mempunyai minuman yang menyegarkan tanpa beribu-ribu kalori . Beberapa kajian menunjukkan bahawa teh hijau membantu dalam menghidupkan semula enjin yang membakar kalor dengan bantuan tindakan fitokimia dipanggil catechins. Sangat membantu untuk kurangngkan berat badan kita.

5. Mula Mengunyah Gula-gula Getah Tanpa Gula

Gula-gula getah dengan rasa yang kuat seperti pudina sangat membantu ketika kelaparan menyerang anda. Biasanya seseorang makan tanpa sebarang had apabila menonton TV, melayari internet, atau bermain permainan video. Jadi, daripada makanan yang tidak wajar ini, gula-gula getah tanpa gula akan membantu seseorang mengurangkan pengambilan makanan sepanjang hari sekali gus kurangkan berat badan tanpa diet ketat.

6. Bakar Beberapa Kalori tambahan

Membakar 100 kalori setiap hari tanpa diet. Hanya ikut salah satu perkara-perkara ini . Berjalan 1 batu selama kira-kira 20 minit. Tarik rumpai atau menanam bunga selama 20 minit. Memotong rumput selama 20 minit. Membersihkan rumah anda untuk sekurang-kurangnya 30 minit. Berjoging selama 10 minit.

7. Tiada Garam

Garam sememangnya bebas kalori tetapi ia menyumbang dalam berat badan. Garam membuat anda dahaga dan anda akhirnya minum lebih banyak soda dan banyak lagi minuman yang penuh dengan gula daripada biasa. Jadi, tiada garam bermakna tiada minuman manis dan kurang penambahan berat badan.

8. Peraturan 80-20

Peraturan 80-20 adalah salah satu kaedah yang paling berjaya dalam penurunan berat badan. Peraturan 80/20 adalah bahawa anda harus makan sehingga 80% kenyang dan kemudian mengeluarkan 20% makanan yang selebihnya. Ini membantu orang yang makan berlebihan. Kebanyakan orang mengikutinya semasa berdiet.

9. Gunakan Pinggan Kecil

Gunakan pinggan makan tengah hari dengan ukuran dalam 10 inci setiap kali anda ingin makan sesuatu. Ini akan membantu anda makan kurang secara automatik dan anda akan mempunyai ruang yang kurang untuk makanan. Ini silap mata yang boleh membantu anda kehilangan sehingga 20 pound setahun.


10. Berharap Dengan Setingginya

Gantung seluar slim jeans lamadi mana anda boleh melihat mereka setiap hari supaya anda tidak kehilangan harapan anda. Kebanyakan orang kehilangan harapan mereka selepas satu atau dua bulan . Melihat pakaian seperti itu setiap hari akan membuat anda bermotivasi dan menjuruskan anda pada landasan yang betul.

Cukuplah 10 cara kurangkan berat badan tanpa diet ketat daripada Teacher Muja pada pagi ini. Moga kita sama-sama berjaya dalam mencapai berat badan idea dan bentuk badan yang diidamkan. Usaha tangga kejayaan.Berikut merupakan antara 10 cara untuk anda bagi mengurangkan berat badan tanpa menggunakan konsep diet yang ketat. Jika cara-cara yang di syorkan merupakan satu beban ataupun cara tersebut telah anda lakukan namun hasilnya langsung tidak memberangsangkan.

Saya syorkan anda menggunakan alternatif baru ini.

Di samping anda mengamalkan diet yang sihat, sambil anda bersenam mengeluarkan peluh pada waktu yang lapang, dapatkan produk Mist Spray Fat2fit ini. 

Ianya membantu anda untuk membakar lemak dengan pantas tanpa perlu makan, tanpa perlu ambil supplement mingguan dan sebagainya cara yang pernah anda lakukan. Produk ini merupakan produk alternatif yang paling mudah buat anda, ia hanya perlu semburkan pada bahagian anggota badan yang berlemak dan sapukan biar rata.

Untuk info yang selanjutnya, silakan klik pada iklan di sebelah kanan anda, ataupun klik pada link ini.
Dikuasakan oleh Blogger.